home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  PGA Tour zegt ‘nee’

  11 mei 2022

  De PGA Tour heeft een verzoek van verschillende spelers om deel te nemen aan de LIV Golf Series afgewezen. Wie wel besluit te spelen op de ‘Saoedische Tour’ van Greg Norman kan een reprimande of uitsluiting tegemoet zien.

  Als lid van de PGA Tour moet je toestemming krijgen om op een andere tour te spelen. Mits er die week ook een toernooi is op de PGA Tour. Het eerste toernooi van de LIV Golf Series, zoals het circuit van de Saoedi’s voorlopig heet, staat voor de 2e week van juni op de planning. Die week wordt er op de PGA Tour het RBC Canadian Open gespeeld.

  Meerdere spelers zouden aan de PGA Tour hebben gevraagd of ze die week naar Londen af mochten reizen. Niet alle namen zijn bekend, maar onder andere Lee Westwood, Phil Mickelson en Sergio Garcia zagen een lucratief uitstapje wel zitten. Op die vraag is nu dus een harde ‘nee’ gekomen vanuit de tour. Ze krijgen geen toestemming om in toernooien van de LIV Golf Series te spelen.

  Het is afwachten wat dit gaat betekenen. De kans dat jongere spelers hun loopbaan op de PGA Tour op het spel zullen zetten voor een paar miljoen is niet zo groot. Mogelijk wagen oudere spelers als Westwood en Mickelson de gok wel.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie