home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  PGA Tour gooit het roer om

  22 juni 2022

  Er gaat de komende jaren veel veranderen op de PGA Tour. Een ouderwets seizoen dat in januari begint, een nieuwe reeks toernooien voor de topspelers en veel meer prijzengeld. Alles lijkt erop dat de tour op wil boksen tegen de LIV-miljoenen.

  Jay Monahan, voorzitter van de PGA Tour, presenteerde de plannen woensdag in een persconferentie van het Travelers Championship. Een toernooi waar Brooks Koepka zich dinsdag uit terugtrok op weg naar LIV Golf. ‘Toevallig’ werd de overstap van Koepka precies bekend gemaakt toen Monahan zijn eerste woorden uitsprak.

  De nieuwe initiatieven van de tour worden toch vooral gezien als een poging om een verdere uitstroom in te dammen. Naast Koepka verloor de PGA Tour vorige week al Bryson DeChambeau en Patrick Reed.

  8 toernooien met extra prijzengeld

  Monahan beruste tijdens de presconferentie in de gedachte dat zijn tour het wedstrijdje verplassen om miljoenen nooit zal winnen van de Saoedische oliedollars die LIV kapot gooit. Wel kon hij flink verhoogde prijzengelden presenteren voor 8 grote toernooien. Zo kennen 7 toernooien volgend jaar een prijzenpot van meer dan $ 20.000.000 dollar. The Players gaat zelfs naar $ 25.000.000.

  Extra toernooien in de herfst

  Naast het verhoogde prijzengeld komt er vanaf 2024 in de herfst een serie toernooien voor de top-50 van de FedEx Cup. Deze 3 lucratieve en cutloze evenementen worden buiten de Verenigde Staten gespeeld.

  Ouderwets in januari starten

  De nieuwe herfsttoernooien betekenen ook dat de tour weer ouderwets zal starten in januari. Sinds 2013 begon het nieuwe seizoen direct nadat de FedEx Cup eind augustus was voltooid. Een doorn in het oog van spelers die na het drukke seizoen even vrijaf wilden hebben. Met een minder volle kalender hoopt de tour ook deze spelers tegemoet te komen.

  Slimme zet of kansloos?

  Of de miljoenenimpuls eventuele LIV-overstappers binnenboord houdt, valt te bezien. De diepe zakken van de Saoedisch blijken tot veel in staat. Dat er nog meer spelers binnenkort hun vertrek bekend zullen maken, lijkt onvermijdelijk. Voor de echte twijfelaars kan het charmeoffensief van de tour weleens gaan werken.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie