home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Pavon ongenaakbaar, Besseling vergooit kans

  15 oktober 2023

  Matthieau Pavon heeft meet een flinke voorsprong het Acciona Open de Espana op zijn naam geschreven. Wil Besseling bleef de eerste dagen in het kielsog van de wire-to-wire winnaar, maar eindigde uiteindelijk teleurstellend als 35e. Joost Luiten was met een 20e plaats de beste Nederlander.

  Wat was Wil Besseling de eerste 2 dagen goed op stoom in Madrid. De Nederlander vecht voor zijn tourkaart en leek in de Spaanse hoofdstad op weg naar een weergaloze ontsnapping in de straat van het seizoen. Besseling stond na 36 holes op een 2e plaat, slechts 1 slag achter de uiteindelijke winnaar Matthieu Pavon.

  Op Pavon stond ook in het weekend geen maat. De Fransman won met 4 slagen voorsprong zijn 1e toernooi op de DP World Tour. Om de naam van Besseling te vinden op het scorebord was het zondagmiddag wel een stuk verder scrollen dan op vrijdagmiddag. Besseling kende een teleurstellend weekend met rondes 72 en 71 (+1 en level par). Met een 35e plaats boekte hij slechts een bescheiden winst in de Race to Dubai (161 naar 155), waar mee grote sprong naar de top-117 nodig is.

  Luiten met eagle naar top-20

  Ook voor Joost Luiten zat meedoen om de overwinning er deze week niet in. Luiten wist zondag nog wel een kleine sprong te maken op het leaderboard. Met 2 birdies en een bogey na 17 holes leek het een vrij vlakke dag te worden, maar op de korte par-4 slothole was er nog een mooie afsluiting. Luiten wist de green te vinden met zijn afslag en holede vervolgens de putt van een meter of 10 voor eagle. De 2 gewonnen slagen op de 18e leverden hem op de valreep nog 15 plaatsen winst en ongeveer 7.000 op.

  Achterhoede voor Huizing

  Daan Huizing haalde donderdag net de cut en kon in het weekend de weg naar boven niet vinden. Huizing besloot zijn week in Spanje met een ronde 69 (-2) en een 58e plaats. Met het oog op kaartbehoud betekende dat een kleine val van de 105e naar de 109e plaats. Voor Huizing is het zaak om over een aantal weken bij de beste 117 te staan.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie