home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Opnieuw brons voor Luiten

  26 februari 2023

  Joost Luiten is voor de 2e week op rij als 3e geëindigd. De Nederlander pakte brons in het Hero Indian Open en zag de zege gaan naar Marcel Siem.

  Makkelijk was de opdracht zondag niet voor Luiten. Voor een 7e zege op de DP World Tour en zijn 1e sinds 2018 moest hij een gat van 3 slagen dichten op Yannick Paul én Marcel Siem onderweg opzij zetten.

  Die opgave bleek uiteindelijk net te groot. Hoewel de foutjes op de DLF Golf & Country Club bij New Delhi altijd op de loer liggen, wilden de taaie Duitsers niet van wijken weten. Luiten speelde op zijn beurt ook prima en vrijwel foutloos, maar had niet het geluk van een paar vallende putts.

  De Bleiswijker maakte op de 1e 9 birdies op 6 en 9. Daarmee kwam hij wel voor de turn wel een slag dichter bij Paul. Siem die de dag een slag achter zijn landgenoot was begonnen, maakte net als Luiten 2 birdies en dichtte daarmee het gat naar Paul.

  Zo werd Luiten meer een toeschouwer van een Duitse tweestrijd dan dat hij zelf écht in het stuk voorkwam. De 6-voudig winnaar maakte zelf birdies op 11 en 13, maar moest een kostbare bogey slikken op de 12e. Terwijl Siem op zijn beurt doordenderde met birdies op 10 en 11 en Paul stabiel overeind bleef.

  Luiten kreeg nog wel een aantal goede kansen op birdie om het gat naar de leider en nummer-2 te dichtten. Zoals vrijwel de hele dag liepen de putts alleen net langs de hole. Het was het geluk dat je op de slotdag nodig hebt en zondag niet aan de zijde van Luiten was.

  Ondanks een 2e net-niet in 2 weken zal Luiten tevreden terugvliegen naar Nederland. Dankzij zijn 2 derde plekken klimt de Nederlander naar een 15e plek in de Race to Dubai en is zijn kaart voor 2024 vrijwel veilig.

  Siem sterkste in Duitse strijd

  In het gevecht tussen de 2 Duitsers nam Siem ondanks een bogey op de 13e na de turn de overhand. Ook bij Paul wilden de putts er zondag niet in, waardoor hij moest jagen op zijn landgenoot. Zinderend werd de strijd niet, spannend tot het slot wel.

  Siem begon met een fragiele marge van een slag aan de par 5 slothole. Een slechte lay-up in het diepe gras bracht de spanning even helemaal terug. Tot zijn opluchting zag Siem zijn approach net over de waterhindernis landen en mistte Paul even later zijn kans om gelijk te komen.

  Voor Siem is de zege in India een bekroning van een mooie comeback. De Duitser ging tussen zijn laatste zege in 2014 en deze overwinning door een flink dal. Siem verloor een aantal jaar geleden zijn tourkaart en moest zich via de Challenge Tour terugknokken. Dankzij zijn overwinning is hij de komende 2 jaar verzekerd van speelrecht op de DP World Tour.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie