home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  ‘Open-kampioen Smith naar LIV’

  18 juli 2022

  LIV Golf blijft de gemoederen bezighouden. Cameron Smith had zondag de Claret Jug nog maar net in de lucht gehouden of de geruchten dat hij over zou stappen naar het Saoedische miljoenenbal kwamen op stoom. Of het waar is, moet blijken. Maar bij LIV-rook blijkt helaas vaak vuur.

  De naam van Cameron Smith viel de afgelopen maanden al vaker als potentiële overstappen werden besproken. De winnaar van The Players bleef de PGA Tour voorlopig trouw. Maar nadat hij zondag op heroïsche wijze The Open won werden de geruchten opeens concreter.

  Greg Norman zou namelijk wel oren hebben naar een volledig Australisch team binnen LIV Golf. Naast Smith zou ook Adam Scott op het verlanglijstje van Norman staan. Mocht Norman zijn landgenoten over de streep krijgen, is dat een flinke klap voor de PGA Tour.

  Stenson verkiest geld boven Ryder Cup

  Naast het geroezemoes rondom Smith zijn er ook nog de iets hardnekkerige geruchten dat Henrik Stenson naar LIV gaat. De Zweed heeft zijn beste jaren inmiddels wel achter zich liggen, maar is voorlopig ook de captain van het Europese Ryder Cup-team voor volgend jaar.

  Mochten deze geruchten waar zijn, moet de Europese Tour op zoek naar een nieuwe captain. Keith Pelley heeft al aangegeven dat spelers die kiezen voor LIV op geen enkele manier deel uit zullen maken van het Ryder Cup-team.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie