home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Ook Phil naar LIV Golf Series

  7 juni 2022

  Phil Mickelson gaat toch naar de LIV Golf Series. Waar Lefty nog ontbrak op het eerste lijstje van Greg Norman maakt hij maandag bekend deze week mee te spelen in het eerste toernooi in Londen.

  Toen LIV Golf, het door de Saoedische staat gefinancierde golfcircuit(je), vorige week de eerste namen naar buiten bracht was er nog een plekje te vergeven. Wat al werd verwacht, bleek maandag realiteit: dat plekje was voor Phil Mickelson. De 51-jarige Amerikaan zwigt net als Dustin Johnson en een aantal andere voor het riante financiƫle aanbod dat ze hebben gekregen.

  Echt een verrassing mag Mickelsons overstap niet meer heten. Hij lag al in de clinch met de PGA Tour die hij in een interview met golfjournalist Alan Shipnuck ‘obnoxiously greedy‘ had genoemd en werd maanden niet gezien op de tour. Ook liet Mickelson The Masters en het PGA Championship aan zich voorbijgaan. In dat laatste toernooi was hij zelfs titelverdediger.

  Maar Mickelson gaat zich nu richten op de LIV Golf Series. Al sluit hij de deur naar de PGA Tour niet helemaal. In een interview met Sports Illustrated laat Mickelson weten te hopen dat hij als levenslang lid van de PGA Tour gewoon toernooien mag blijven spelen. Of dat zo is, valt nog te bezien. De PGA Tour heeft meermaals gedreigd met schorsingen en uitsluitingen als spelers deel zouden nemen aan de LIV-toernooien.

  In een statement schrijft Mickelson dat hij verwacht ook majors te blijven spelen. Volgende week staat het US Open op de planning. Dan zal blijken of Mickelson, Johnson en anderen ‘gewoon’ welkom blijven in de grootste toernooien.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie