home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  One man show in Liverpool

  21 juli 2023

  36 holes zijn er na vrijdag gespeeld in de 151e editie van The Open. Brian Harman ligt halverwege mijlenver voor met lokale held Tommy Fleetwood als grootste bedreiging. Joost Luiten haalde het weekend, maar ligt net als velen ver achter op de leider.

  Terwijl veel spelers de grootste moeite hebben op Royal Liverpool deed Brian Harman het vrijdag lijken alsof hij een rondje speelde op een eenvoudige clubbaan. De Amerikaan ging in de tweede ronde van The Open rond in 66 slagen (-6) en sloeg daarmee een gat van maar liefst zes slagen op de rest van het veld.

  De afgelopen 40 jaar waren er acht andere spelers die na 36 holes een marge van vijf slagen of meer hadden. Hoeveel daarvan wisten ook na 72 holes de leider te zijn? Alle acht. De geschiedenisboeken zijn dus in het voordeel van de kleine, linkshandige Amerikaan die zich voorlopig bedreven over Hoylake weet te spelen.

  Uiteraard zal de rest van het veld er alles aan doen om Harman de eerste te maken die zo’n grote marge niet weet te verdedigen. Tommy Fleetwood gaat aan kop als het aankomt op de achtervolgers. De homeboy had het vrijdagmiddag, in lastigere omstandigheden dan die Harman in de ochtend tegenkwam, moeilijker dan een dag eerder. Met drie bogeys en drie birdies kon hij het gat naar de leider niet dichten.

  Zaterdag zijn de weersomstandigheden waarschijnlijk een stuk zwaarder dan tijdens de eerste twee dagen. De voorspelde regen zal de hoge rough taai genoeg maken om het de spelers echt lastig te maken.

  Luiten door naar het weekend

  Joost Luiten moest net als Fleetwood in de lastigere middaggroep de baan in. Het weekend halen was voor de Nederlander het voornaamste doel. Met een bogey, par, bogey start leek die opgave al snel een lastige. Maar Luiten bracht snel orde op zaken met birdies op de 4e en 5e.

  Drie bogeys in het middenstuk brachten de cutlijn weer akelig dichtbij. Dankzij late birdies op de 15e en 17e wist Luiten het weekend uiteindelijk vrij ruim te halen. Zaterdag zal hij om 13.15 uur Nederlandse tijd vanaf +1 de baan ingaan aan de zijde van Jordan Smith.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie