home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Nieuwe opzet PGA Tour bekend

  2 maart 2023

  Meer toernooien met een kleiner deelnemersveld, een grotere prijzenpot en geen cut. Dat is in een notendop hoe de PGA Tour er volgend jaar uit zal zien. De tour presenteerde woensdag de goedgekeurde plannen.

  Vanaf volgend jaar krijgen vooral de zogeheten designated events een andere opzet. Op dit moment hebben deze toernooien een hogere prijzenpot en een sterker deelnemersveld. Verder bestaat het veld gewoon uit meer dan 100 spelers en is er na 2 dagen gewoon een cut.

  Die laatste 2 zullen vanaf 2024 veranderen. De designated events zijn dan alleen nog toegangkelijk voor 70 tot 80 topspelers die zich via verschillende manieren geplaatst hebben. De voornaamste weg is via de FedEx Cup. Wie dit jaar in de top 50 van de jaarranking eindigt, is volgend jaar verzekerd van een plek.

  Andere plaatsen worden vergeven op basis resultaten in het lopende seizoen en de wereldranglijst. Ook blijft er plek voor een klein aantal sponsorinvitaties.

  De toptoernooien zonder cut geven de beste spelers ter wereld zekerheid van inkomsten. Voor sponsoren is er de zekerheid dat de beste spelers ook in het weekend zullen spelen, wat voor de kijkcijfers van groot belang is.

  Designated events rouleren

  Het is niet precies duidelijk welke toernooien volgend jaar allemaal het predicaat designated event zullen krijgen. Wat wel vaststaat is dat dit ieder jaar kan verschillen. Zo had het WM Phoenix Open dit jaar de status van designated event, maar lijkt volgend jaar de AT&T Pebble Beach Pro Am die eer te krijgen.

  Waarschijnlijk mag een aantal toernooien wél ieder jaar de beste spelers verwelkomen. Denk naast de majors aan The Players en mogelijk de Genesis Invitational.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie