home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Nieuwe lading LIV-spelers zo goed als bekend

  30 augustus 2022

  Het lijkt zo goed als zeker dat onder andere Cameron Smith, Joaquin Niemann en Harold Varner III overstappen naar LIV. Met Smith en Niemann heeft Greg Norman misschien wel zijn grootste vissen tot nu toe gevangen.

  Dat Open-kampioen Smith zou gaan tekenen bij LIV was al zo goed als zeker. Vanaf het moment dat hij begin juli met de Claret Jug in zijn handen stond, reageerde de Australiër geïrriteerd, maar allesbehalve ontwijkend op vragen over zijn volgende stap. Smith wilde voordat hij zijn LIV-miljoenen binnen zou harken nog wel eerst even zijn graai uit de FedEx Cup pakken. Nu die miljoenen verdeeld zijn lijkt de aankondiging een kwestie van tijd.

  De overstap van de pas 23-jarige Niemann, die volgens zijn manager zeker is, is misschien nog wel pikanter. Eerder deze maand sloot de Paraguyaan zich nog aan bij het groepje topspelers dat samen nadacht over een nieuwe opzet van de PGA Tour. Een bijeenkomst waar Smith overigens zich wegens een vermeende blessure niet bij kon zijn.

  Onder de aanwezigen leefde het idee dat iedereen in de ruimte loyaal zou blijven aan de tour. Dat Niemann toch besluit om voor de Saoedische miljoenen te gaan, is op zijn minst saillant te noemen. De beslissing zal hem niet in dank worden afgenomen door Rory McIlroy en Tiger Woods. Van laatstgenoemde ontving Niemann in februari nota bene de troffee in het Genesis Open.

  Net als die van Smith gingen ook de namen van Harold Varner III en Mark Leishman al een tijdje rond. Cameron Tringale heeft inmiddels zelf al aangekondigd dat hij naar LIV gaat.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie