home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Nederlanders zakken weg

  25 maart 2021

  Donderdag was geen goede dag voor de vijf Nederlanders in Kenia. Geen van allen wist wist te boeken. Darius van Driel mag nog wel dromen van de zege.

  Alle vijf de Nederlanders die deze week de Kenya Savannah Classic spelen, wisten de cut te halen. Darius van Driel en Joost Luiten hadden na twee dagen een topnotering in het vizier. Beiden stonden na 36 holes op een 7e plaats.

  Moving day werd voor Van Driel en Luiten alleen niet de dag van een move naar boven. Op een dag met lage scores zat een lage score er voor beide niet in. Van Driel toonde wel veerkracht. Op zijn derde hole moest hij namelijk een heel dure quadrupple bogey slikken. In plaats van de kop te laten hangen vocht Van Driel zich knap terug naar een ronde onder par. Voor de turn waren de vier ingeleverde slagen zelfs al weggepoetst dankzij een eagle en twee birdies. Na de turn voegde Van Driel er nog twee birdies aan toe. Met een ronde 69 (-2) moest de Nederlander wel een paar plaatsen terrein weggeven. Van Driel staat vijf slagen achter leider Justin Harding op een 13e plaats.

  Luiten zakt (weer) weg

  Ook Joost Luiten kende een wilde dag. Lang leek de Bleiswijker heel ver weg te gaan vallen. Na 16 holes stonden er vier birdies, drie bogeys en een double op Luitens kaart. Op de slotholes wist hij zijn ronde nog om te buigen naar een ronde onder par. Met een 70 (-1) viel Luiten net als Van Driel terug op het leaderboard naar een gedeeld 19e plek. Zes slagen achter Harding.

  Wil Besseling, Lars van Meijel en Daan Huizing spelen deze week een relatieve bijrol. Besseling ging donderdag met als Luiten rond in 70 slagen (-1) en is 48e na 54 holes. Van Meijel (72, +1) is 61e. Daan Huizing had een complete off-day (75, +4) en is hekkensluiter.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie