home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Nederlanders boven par in Dubai

  27 januari 2022

  Voor Joost Luiten, Darius van Driel en Wil Besseling is de Dubai Dessert Classic zonder positieve uitschieters begonnen. Van de Belgen deed alleen de in vorm verkerende Thomas Pieters het goed op dag 1.

  De drie Nederlanders die deze week mogen starten in Dubai reisden alle drie niet in topvorm af naar het emiraat. Voor Luiten en Besseling eindigde het Abu Dhabi HSBC Championship vorige week al na twee dagen, Van Driel moest door een coronabesmetting in quarantaine en mistte het grote toernooi. Daan Huizing die in Abu Dhabi wel de cut haalde, kwam deze week door zijn mindere speelrecht niet in het deelnemersveld.

  Voor routinier Luiten is de Emirates Golf Club geen onbekend terrein. Sinds 2010 mocht en kon de Nederlander ieder jaar spelen in Dubai, met wisselend resultaat. In 2016 werd een in vorm verkerende Luiten knap 8e in het doorgaans sterk bezette toernooi, maar de afgelopen 2 jaar kon hij na vrijdag naar huis.

  Of dat deze week ook het geval is, zal er vrijdag om spangen. Luiten kende een openingsronde met van alles wat. De Bleijswijker maakte 5 birdies, maar zette daar ook 4 bogeys en een double bogey tegenover. Met +1 en een 71e plaats hangt hij na 18 holes net rond de cutlijn.

  De geldt helaas niet voor Van Driel en Besseling die beiden met +5 een stuk verder weg zijn van het weekend. Van Driel mocht al vroeg de baan in, maar kende een dag om snel te vergeten. Tot overmaat van ramp ging hij ook nog eens nat op de par 5 18e met een double tot gevolg.

  Ook Wil Besseling zal niet tevreden zijn. Vanwege duisternis kon hij zijn ronde niet afmaken. Vrijdag keert hij met +5 terug op de baan om de slothole nog te spelen. Zowel Van Driel als Besseling zal morgen laag moeten gaan om een kans te hebben op spelen in het weekend.

  Pieters wel onder par

  Thomas Pieters is na zijn overwinning in Abu Dhabi natuurlijk vol vertrouwen. Zijn zege vorige week betekende niet alleen de grootste uit zijn loopbaan, maar ook een flinke sprong op de wereldranglijst. Met het oog op The Masters zal Pieters zijn positie willen behouden.

  De Belg kende in ieder geval een prima start van zijn toernooi in Dubai. Met een 70 (-2) deed hij donderdag wat de Nederlanders en zijn landgenoten Nicolas Colsaerts (+4) en Thomas Detry (+4) niet deden: onder par gaan. Voorlopig staat Pieters met -2 op een 27e plaats.

  Morikawa krijgt loon naar werken

  Colin Morikawa kende vorige week geen week zoals je van de nummer-2 van de wereld mag verwachten. De 2-voudig majorwinnaar eindigde in Abu Dhabi achterin het veld en heeft in Dubai hard getraind. Dat lijkt zich voorlopig uit te betalen. Ondanks een slot met 3 bogeys kende Morikawa met een 68 (-4) een sterke start.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie