home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Pieters terug in top 50

  24 januari 2022

  Thomas Pieters is terug bij de beste 50 van de wereld. De Belg won vrijdag het grootte Abu Dhabi HSBC Championship en klimt daardoor flink op de wereldranglijst. Daan Huizing eindigde als 53e.

  Thomas Pieters is terug. 3 maanden na zijn overwinning in Portugal mag de Belg alweer zijn volgende overwinning bijschrijven. Een grote overwinning. Het Abu Dhabi HSBC Championship is een van de grootste toernooien op de kalender van de DP World Tour met een ruim gevulde prijzenpot, een sterk deelnemersveld en veel punten voor de wereldranglijst.

  Pieters begon zondag als gedeeld leider met Shane Lowry, maar zag zijn naaste concurrent al direct afhaken met een tripple bogey op de openingshole. Zo had Pieters opeens als solo-leider alles in eigen hand en de zege te verdedigen. Dat deed hij niet met een stortvloed aan birdies. Een slotronde met een birdie, een bogey en 16 parren bleek voldoende. Het zorgde er wel voor dat het tot de slothole spannend bleef.

  Ondanks dat Rafa Cabrera Bello en Shabhankar Sharma met een birdie op de par 5 laatste tot op een slag kwamen, wist Pieters het hoofd koel te houden. Een par op 18 was genoeg voor zege nummer 2 in 3 starts.

  Felbegeerde 50

  Met de grootste zege uit zijn carrière maakt Pieter een grote sprong op de wereldranglijst. Van plek 69 naar plek 31. Daarmee is hij voor het eerst sinds 2018 weer terug in de top 50 van de wereld. Een plek die automatisch toegang geeft tot de majors en World Golf Championships.

  Of Pieters daadwerkelijk alle majors dit jaar kan spelen is afwachten. Daarvoor telt de ranking van de week voorafgaand aan het toernooi. Met een 31e plaats lijkt The Masters begin april alvast een zekerheid.

  Huizing 53e

  Daan Huizing kon op de slotdag geen heel grote move maken. Als enige Nederlander overleefde hij de cut in Abu Dhabi, Joost Luiten en Wil Besseling haalden het weekend niet. Dat Huizing met zijn beperkte speelrecht donderdag kon starten was al een flinke opsteker.

  Voor de Dubai Dessert Classic van volgende week lijkt Huizing buiten de boot te vallen. Wil Besseling en Joost Luiten zijn wel al zeker van deelname.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie