home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Nederlanders blijven in Zuid-Afrika

  29 november 2021

  Darius van Driel, Lars van Meijel en Daan Huizing spelen deze week ‘gewoon’ het SA Open. De drie Nederlanders hebben spelen verkozen boven terugreizen, ondanks dat het toernooi niet meer meetelt voor de DP World Tour.

  De start van de DP World Tour werd vorige week flink opgeschud vanwege de in Zuid-Afrika ontdekte omnikrovariant van het coronavirus. Landsgrenzen gingen dicht en veel spelers besloten halsoverkop terug te reizen naar hun thuisland. Het Joburg Open werd daarom ingekort en het SA Open en Alfred Dunhill Championship verdwenen van de kalender.

  Het SA Open van deze week wordt echter wel gespeeld op de Sunshine Tour, het Zuid-Afrikaanse circuit. Van Driel, Van Meijel en Huizing hebben daarom besloten om in Afrika te blijven en dit toernooi te spelen.

  Van Driel wilde in eerste instantie wel terug naar huis, maar dat bleek veel voeten in aarde te hebben. Ook een door de tour geregelde vlucht naar Dubai bood geen oplossing. ,,Ik had me daar eerst voor opgegeven Maar vanaf Dubai had je het zelf moeten uitzoeken. En de prijs was zo hoog dat ik net zo goed rechtstreeks naar Amsterdam had kunnen vliegen. Maar ja, die vlucht was al weg. Ik heb naar andere vluchten gekeken, maar die zijn er vrijwel niet of je moet belachelijke bedragen betalen. Daarom dacht ik: ik kan net zo goed hier blijven.”, zei hij tegen de NOS.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie