home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Nederland uitgeschakeld in België

  24 mei 2024

  Voor Joost Luiten, Darius van Driel en Daan Huizing zit het Soudal Open erop. Het Nederlandse trio kon op een drijfnat Rinkven geen potten breken.

  Voor Daan Huizing leken vrijdag alle seinen op groen te staan. Met de aangekondidge stortregen in de middag zat hij aan de goede kant van de draw. Daarnaast had Huizing zich met een ronde 69 (-2) op donderdag in een prima uitgangspositie gepositioneerd. Het liep anders. Huizing kende een stroeve tweede dag waarop hij na acht holes al op +3 voor de ronde stond. Daar kwam later slechts een birdie tegenover. Met -1 voor het toernooi kwam Huizing twee slagen tekort.

  Joost Luiten en Darius van Driel zaten aan de ongelukkige kant van de draw en moesten hun volledige tweede ronde in de stromende regen spelen. Voor beiden was de opdracht om een ronde onder par binnen te brengen. Van Driel moest na zijn inzinking op de slotholes van donderdag zelfs heel laag gaan om de cut te halen. Met een birdie op de 1e kende hij in ieder geval een voortvarende start, maar die kreeg geen vervolg. Van Driel noteerde net als een dag eerder een 73 (+2) om ruimschoot onder de cutlijn te eindigen.

  Joost Luiten kwam dichter in de buurt, al werd het ook voor hem een week om snel te vergeten. Door slordigheden op de greens op donderdag moest ook Luiten minimaal 3 onder par maken. Die gemiste putts kostten hem uiteindelijk het weekend. Luiten moest een bogey slikken op de lastige par 3 2e, maar knokte zich na 8 holes met twee birdies terug naar -1 en richting de cutlijn. Bogeys op 9 en 10 maakten de lastige opdracht bijna schier onmogelijk. Opgeven deed Luiten echter niet. Met birdies op 16, 17 en 18 kwam hij pijnlijk genoeg een slag tekort om om zaterdag te mogen starten.

  Elvira in the lead

  Nacho Elvira heeft voorlopig geen kind aan Rinkven. De Spanjaard ging net als een dag eerder rond in 64 slagen (-7) en heeft, mogelijk nog knapper, na 36 holes geen enkele bogey op zijn kaart staan. Ruim is de marge voor Elvira overigens niet. De eveneens bogeyvrije Ross Fischer tekende vrijdag voor een 63 (-8) en volgt op een slag.

  Pieters houdt Belgische eer hoog

  Voor de Belgen is het Soudal Open in eerdere edities geen gelukkige week gebleken. Ook dit jaar moest het overgrote deel van de locals na twee dagen het veld ruimen. Thomas Pieters, die deze week een uitstapje maakt vanuit LIV, wist zich als enige Belg te plaatsen voor het weekend. Met -9 is de Antwerpenaar nog allesbehalve kansloos voor een thuiszege.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie