home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Mooie eindsprint

  24 maart 2024

  Joost Luiten zette op de slotdag van de Porsche Singapore Classic nog even de turbo aan en eindigde net buiten de top 10. Ook Darius van Driel boekte terreinwinst. De zege ging na een play-off naar Jesper Svensson.

  Voor de twee Nederlanders die het weekend haalden leek er deze week niet meer in te gaan zitten dan een plek in de middenmoot. Met nog 18 holes te gaan stonden Joost Luiten en Darius van Driel op de respectievelijk 38e en 26e plaats met een onoverbrugbaar gat naar de top van het leaderboard.

  Vooral Luiten vond zondag dat er nog meer dan genoeg was om voor te spelen. De Nederlander die dit seizoen nog wacht op een echt topresultaat zette tijdens de slotronde met een 66 (-6) een van de beste scores van de dag neer en klom daardoor 27 plaatsen op het leaderboard. Dankzij die puike laatste ronde met zes birdies en een bogey eindigde Luiten de week op een verdienstelijke 11e plek.

  Voor Darius van Driel zat zoveel winst zondag niet meer in het vat. Op de 2e negen kwam de Hagenaar los en wist hij zijn dagscore van +2 om te buigen naar een 69 (-3). Op -9 voor het toernooi werd Van Driel deze week 21e in Singapore.

  Play-off tussen Aphibarnrat en Svensson

  Om tot een winnaar te komen was er een verlening nodig tussen Kiradech Aphibarnrat en Jesper Svensonn. De ervaren Aphibarnrat moest vorig jaar op de Qualifying School na jaren weer vechten voor zijn kaart, waar Svensonn promoveerde vanaf de Challenge Tour.

  Uiteindelijk was het nodig om 3 keer de par 5 18e te spelen om een winnaar te kronen. Een par op de 3e play-off hole was voor de 28-jarige Svensonn genoeg voor zijn eerste zege op de DP World Tour.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie