home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Mooie 9e plek voor Besseling

  3 mei 2022

  In de prestaties van de Nederlandse tourspelers in 2022 is het zoeken naar lichtpuntjes. Wil Besseling bracht met een 9e plek in het Catalunya Championship een beetje licht.

  We kunnen helaas vrijwel iedere week schrijven dat de resultaten van de Nederlanders nog niet zijn waar we op hopen. De bittere realiteit is dat na het Catalunya Championship van deze week alleen Wil Besseling op een plek staat die recht geeft op een kaart voor 2023 (top 125).

  Die positie dankt Besseling aan een mooie week in Spanje. Met een 9e plaats zette de 36-jarige Nederlander zijn beste resultaat van het jaar neer. En misschien had er nog wel meer ingezeten.

  Besseling begon als nummer-16 na 54 holes met zijn vizier op de top-10. Dankzij een vlotte start met 2 birdies en een eagle leek een nog beter resultaat ook mogelijk. Omdat de leiders foutjes maakten stond Besseling even slechts 3 slagen van de koppositie.

  Helaas ging op de 2e negen het gas er een beetje af bij Besseling, die door 2 bogeys nog iets terugviel. Toch zal de top-10 notering een opsteker zijn op weg naar de rest van het seizoen.

  Van Driel en Van Meijel

  Ook Darius van Driel en Lars van Meijel wisten het weekend te halen. Van Driel eindigde als 33e, Van Meijel moest genoegen nemen met een 55e plaats. Voor laatstgenoemde is deelname al mooi meegenomen. Van Meijel verloor vorig jaar zijn tourkaart en kan daarom niet alle toernooien spelen.

  Vormdip Luiten houdt aan

  Voor Joost Luiten zat er opnieuw geen goed resultaat in. Voor de 5e keer in 8 starts in 2022 moest de Nederlander vroegtijdig naar huis. Op de wereldranglijst is Luiten inmiddels de nummer 371. Besseling klimt dankzij zijn 9e plek naar plaats 346.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie