home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Migliozzi wint KLM Open

  23 juni 2024

  Op een Nederlandse winnaar na en ondanks bijzonder oponthoud kreeg het KLM Open een slotdag om van te smullen. Guido Migliozzi liep na een play-off als winnaar van The International. Joost Luiten werd de beste Nederlander.

  Het was zondag een bijzondere start van de laatste ronde. Om kwart over 7 gingen de eerste flights de baan in, maar iets voor 8 werd er gestopt met starten in verband met een situatie bij de ingang. Veel meer informatie werd er door de organisatie niet gegeven. Niet veel later bleek dat actiegroep Extinction Rebellion de entree van het KLM Open had geblokkeerd. Pas 2 uur later konden er weer spelers de baan in.

  De flights die al het oponthoud hadden gemist konden wel zonder problemen doorspelen. Daan Huizing behoorde tot die vroege starters en zette een mooi uitroepteken achter een verder weinig enerverende week. Op de 4e vond de afslag van Huizing de hole voor zijn eerste hole-in-one op de DP World Tour. Die ace bleek een opmaat voor een prima slotronde 68, waarmee Huizing het toernooi afsloot als 38e.

  Daarmee werd hij niet de beste Nederlander. Die eer was er voor Joost Luiten, al baalde de tweevoudig winnaar van het KLM Open na afloop dat er niet meer inzat deze week. Luiten kende met een 15e plaats een prima toernooi, maar was in het weekend nooit echt een factor voor de zege.

  De spelers die dat wel waren maakten er een razend spannende dag van. Miko Korhonen had de beste papieren toen hij met een slag voorsprong de tee opliep. The International speelde deze wek wel lastig genoeg om te weten dat een slag voorsprong zo weg kon zijn. Met Guido Migliozzi had de Fin daarnaast een jonge, maar zeer ervaren winnaar als een van de vele kapers op de kust.

  Met een bogey op de openingshole gaf Korhonen zijn kleine marge al direct weg. Hiermee opende hij snel de deur waar zijn naaste belagers maar wat graag doorheen wandelden. Een hele berg spelers mengden zich in het gevecht om de overwinning. Zo zette Mathieu Pavan met een mooie 64 (-4) als eerste het target op -10. Een target dat lange tijd geen stand leek te gaan houden, maar omdat bovenin niemand echt doortrapte steeds reëler begon te worden.

  De onbekende Deen Marcus Kinhult zette met -11 als eerste een streep door de titelaspiraties van de Fransman. Ondertussen was Korhonen door een reeks slechte holes niet meer in contentention. Ook zijn flightgenoot Migliozzi had het lastig in het middenstuk van The International. Engelsman Joe Dean voegde zich intussen met een birdie op 18 ook bij Kinhult op -11.

  Vanuit bijna verslagen positie knokte Migliozzi zich in de laatste flight terug. De Italiaan eindigde birdie-par-birdie om zich in een driemanschap play-off te spelen met Kinhult en Dean. Rasmus Højgaard, een van de grotere namen in het veld, miste met -10 de verlenging op een haar. Korhonen zakte met een 74 (+4) weg naar een 10e plek.

  In de verlenging moest de 18e nog 2 keer gespeeld worden. De eerste maal maakten alle drie de spelers een mooie birdie. Op de 2e extra hole kon alleen Migliozzi in 2 naar de green. Kinhult en Dean vonden vanaf de tee de rough en konden na een lay-up geen birdie maken. De 27-jarige Migliozzi had daarmee aan 2 putts genoeg voor een 4e zege op de DP World Tour.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie