home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Mickelson verrast

  22 mei 2021

  Phil Mickelson is na 2 dagen de gedeelde leider in het PGA Championship. Waar menigeen zich stuk beet op Kiawah Island, bleef de seniore lefty overeind in de wind. Hij deelt de leiding met Louis Oosthuizen.

  Het was vrijdag vechten tegen de harde wind op de Ocean Course op Kiawah Island. Precies waar de oceaanbaan om bekend staat. Veel spelers gingen kopje onder langs de Atlantische Oceaan, maar een aantal trotseerde met succes de storm.

  Onder hen dus Phil Mickelson die liet zien ondanks zijn leeftijd nog altijd mee te kunnen. Mickelson proiteerde optimaal van de eenvoudigere omstandigheden op de 1e 9 (zijn 2e 9). Deze holes speelden wind mee wat scoren relatief makkelijk maakte in vergelijking met holes 10 tot 18. Mickelson keerdere terug naar het clubhuis met 5 birdies en staat met -5 verrassend bovenaan.

  Die eerste plek deelt hij met Louis Oosthuizen. Oosthuizen startte juist in de middaggroep en had met een gedraaide wind te maken, wat scoren iets eenvoudiger maakte. De Zuid-Afrikaan leek lang foutloos op weg naar de solo-leiding, maar moest op de 18e toch nog een bogey slikken.

  De slotholes lijken met het oog op zondag doorslaggevend te worden. De lange en waterrijke per 3 17e maakte vrijdag de nodige slachtoffers. Brooks Koepka leek op weg naar een plek bovenaan het leaderboard, mede door twee eagles. Op de 15e en 17e noteerde Koepka een bogey. De Amerikaan start zaterdag als 3e aan zijn 3e ronde. Masters-kampioen Hideki Matsuyama bezet met Zuid-Afrikanen Branden Grace en Christiaan Bezuidenhout de 4e plek.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie