home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Mickelson met kleine marge op weg naar historie

  23 mei 2021

  Phil Mickelson kan zichzelf zondag in de geschiedenisboeken schrijven als oudste majorwinnaar. De 50-jarige lefty heeft na 54 holes de leiding in het PGA Championship.

  Phil Mickelson met de leiding in een major. Iets wat waarschijnlijk weinigen nog hadden verwacht. Eerder dit jaar maakte Mickelson zijn succesvolle debuut op de senior tour. Een circuit voor de oudere golfers met driedaagse toernooien op kortere banen.

  Deze week laat Mickelson zien ook nog met de jongere garde mee te kunnen. Dat hij uitgerekend deze week goed speelt, mag een verrassing heten. De Ocean Course op Kiawah Island speelt lang en de ruimte voor fouten is nihil. Niet een plek waar Mickelson zich van nature thuisvoelt als weinig secure longhitter.

  Maar Mickelson is tot dusver lang en recht van de tee. Een gouden combinatie bleek ook zaterdag. Op de eerste negen sprintte hij met steady golf weg van het veld. Louis Oosthuizen die met Mickelson als gedeeld leider was begonnen kon enkel toekijken hoe zijn flightgenoot steeds verder uitliep. Mickelson was na voor de turn -5 voor de dag, -10 voor het toernooi en vijf slagen los.

  Toch bedraagt zijn voorsprong zondag slechts een slag. Want vrijwel uit het niets bracht Mickelson zichzelf op de 12e en 13e toch in de problemen. Een bogey en een double brachten hem terug naar het veld.

  Toch weer Koepka

  Een slag achter Mickelson loert Brooks Koepka. Net terug van een blessure speelt Koepka toch weer een rol van betekenis in een major. Nog geen week geleden mistte de viervoudig majorwinnaar vrij ruimschoots de cut in de AT&T Byron Nelson. Louis Oosthuizen is ook nog niet kansloos voor zijn tweede major. Oosthuizen heeft op -5 twee slagen achterstand.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie