home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Master Matsuyama schrijft historie

  12 april 2021

  Hideki Matsuyama heeft zondag The Masters gewonnen. Een zege met historische waarde. Nog nooit won een Japanner een major bij de mannen. Tot zondag.

  Matsuyama had zondag een ruime voorsprong op de eerste tee. Maar de historie heeft een ding uitgewezen: op Augusta is bijna geen enkele voorsprong veilig. Met de druk van heel golfminnend Japan op zijn schouders was het sowieso geen makkie voor Matsuyama.

  De druk was ook zichtbaar bij Matsuyama die een shaky start kende met een bogey op de eerste. Will Zalatoris zette juist de druk erop door sterk te starten. Vier slagen voorsprong waren in mum van tijd gereduceerd tot één.

  Matsuyama wist zich te herpakken. De Japanner wist voor de turn een aantal bogeys te noteren om toch weer afstand te nemen. Aan het begin van de tweede negen morste de relatief onervaren Zalatoris juist een aantal slagen. Het gaf Matsuyama een kussen dat gezien zijn solide spel veilig leek.

  En toch was het waarschijnlijk billenknijpen in Japan. Vrijwel iedere Masters blijken de laatste holes van Augusta de boel nog flink op de schop te kunnen gooien. Zalatoris kon als enige nog echte kansmaker de druk er nog opzetten bij Matsuyama. En dat deed hij. Met birdies op 15 en 17e maakte hij de voorsprong van de Japanner een stukje kleiner.

  Al dan niet door die birdies of gewoon van de spanning maakte Matsuyama een paar foutjes op weg naar het clubhuis. Te beginnen met een bogey op de eenvoudige par 5 15e. Ondertussen was ook Xander Schauffele terug in beeld. Schauffele kende in de laatste flight een dramatisch begin van zijn ronde en stond na vijf holes 7 slagen achter zijn medespeler. Schauffele rechtte zijn rug en maakte birdies op 7, 8, 12, 13, 14 en 15. Zeven slagen waren er opeens nog twee. De Duitse Amerikaan was terug in beeld. Zijn afslag op de par 3 16e vond echter het water en een tripple maakte een eind aan zijn dromen.

  Matsuyama kon het alleen nog zichzelf moeilijk maken en deed dat ook. Hij maakte nog een bogey op 16. Zalatoris stond op twee slagen met nog twee holes te spelen. Een par op 17 gaf Matsuyama ruimte voor een bogey op 18. Die ruimte had hij ook nodig. Met een bogey op 18 won de Japanner zijn eerste major. Een grote verrassing. Matsuyama toonde de afgelopen weken geen grootse vorm en is de afgelopen jaren ook niet dicht bij een major gekomen.

  Zalatoris 2e, Spieth 3e

  Achter Matsuyama eindigde Will Zalatoris als tweede. De 24-jarige Amerikaan kwam op bijzondere wijze The Masters in. Hij heeft geef volledige kaart voor de PGA Tour, maar staat wel in de top 50 van de wereld. Zalatoris timmert de laatste maanden gestaag aan de weg, onder meer met een 6e plek in het US Open, en een kaart voor de tour lijkt een kwestie van tijd. Hij verzekerde zich met een tweede plaats in ieder geval van deelaneme aan The Masters van 2022.

  Jordan Spieth is daar als oud-winnaar sowieso bij. Spieth begon als topfavoriet aan deze editie na zijn zege in Texas en zijn goede prestaties op Augusta. Zijn derde plaats zal als een teleurstelling voelen. Spieth liet deze week weer goed spel zien, maar bracht zichzelf net te vaak in grote problemen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie