home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Major Matt

  21 juni 2022

  De golfwereld kent een nieuwe majorkampioen. Matt Fitzpatrick kroonde zich zondag op een schitterende slotdag tot winnaar van het US Open. Wil Besseling eindigde bij zijn majordebuut als 56e.

  Het 122e US Open kende een slot zoals het een mooie major betaamt. Tot op de allerlaatste hole en zelfs de allerlaatste slag was het spannend. Op een dag vol stuivertje wisselen troefde de 27-jarige Fitzpatrick Will Zalatoris en Scottie Scheffler met een slag af.

  Fitzpatrick en Zalatoris vormden zondagmiddag de laatste flight als gedeeld leiders. Maar als de voorgaande dagen iets hadden getoond was het wel dat op Brookline geen marge veilig was. En dat bleek. Waar Fitzpatrick zijn hoofd boven water hield op de beginholes, ging Zalatoris met vroege bogeys even kopje onder. Scottie Scheffler voegde zich met 4 snelle birdies in de strijd.

  Zalatoris toonde snel veerkrecht en knokte zich met mooie birdies terug in de race. De 2e negen moesten de doorslag geven. Zalatoris – ondanks 3 2e plaatsen in majors nog altijd wachtend op zijn eerste zege – pakte even de leiding na een dure 3-putt op 11 van zijn flightgenoot, maar zakte door bogeys snel weer terug. Scheffler liep net na de turn ook averij op.

  Fitzpatrick vond juist de weg naar boven. Met een monsterputt op 13 en een weergaloze birdie op 15 nam de Engelsman het heft helemaal in handen. Hoewel Zalatoris de druk er een hole later weer opzette met een birdie.

  Met een slag voorsprong startte Fitzpatrick aan zijn laatste hole op weg naar een eerste major en gek genoeg eerste PGA Tour-zege. Vanuit de fairwaybunker vond hij onder enorme druk knap de green. Een 2-putt par was voldoende nadat de birdiekans van Zalatoris de hole op een haar mistte.

  Voor Fitzpatrick kan deze zege zomaar een echte doorbraak zijn in zijn carrière. Met 8 zeges op de European Tour was zijn palmares al indrukwekkend voor een 27-jarige, maar aan de andere kant van de oceaan lukte het nog niet om te winnen. Tot nu dus.

  Voor Zalatoris is het voorlopig berusten in alweer een ‘net niet’ in een major. Die eerste zege lijkt slechts een kwestie van tijd gezien zijn indrukwekkende optredens op het grote podium.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie