home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten zit er goed bij

  25 februari 2023

  Joost Luiten doet in het Heron Indian Open nog altijd mee voor de zege. Om zondag voor de 7e keer te winnen zal hij wel 2 Duitsers moeten achterhalen.

  Luiten had zondag 69 slagen nodig voor zijn 3e ronde op de DLF Golf & Country Club bij New Delhi. Een meer dan goede score op de altijd verraderlijke baan. Op -8 staat Luiten met nog 18 holes te gaan op een mooie 3e plek, 3 slagen los van een groep op de 4e plek en 3 slagen achter leider Yannick Paul.

  Had er nog meer ingezeten voor de Nederlander? Misschien wel. Luiten moest na een birdie op 2 een bogey noteren op de par 5 4e, een hole waar hij de 1e 2 dagen nog birdie maakte. In het middenstuk van zijn dag maakte hij een mooi sprintje met birdies op 7, 8, 9, 13 en 15.

  Op de liefst 234 meter lange par 3 16e maakte Luiten, lang niet als enige, een bogey. Dat hij een hole later door een slordige 3 putt opnieuw een slag moest inleveren deed meer pijn. Maar Luiten rechtte zijn rug met een birdie op 18.

  Duits duo 1 en 2

  Luiten mag zondag de baan in met 2 oosterburen. Yannick Paul gaat op jacht naar een wire-to-wire zege, maar wordt op de hielen gezeten door landgenoot Marcel Siem. Paul is op -11 een slag los van Siem en 3 slagen los van Luiten.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie