home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten voorlopig laatste in Abu Dhabi

  20 januari 2022

  Met het begin van het Abu Dhabi HSBC Championship is de DP World Tour na een valse start in februari nu echt begonnen. Voor Joost Luiten was het een begin om heel snel te vergeten. Daan Huizing en Wil Bessleing kenden een voorzichtige, maar betere start.

  Na een gedwongen stop van twee maanden is de European Tour van start gegaan onder haar nieuwe naam. In november zette de omicronvariant een dikke streep door het begin van de DP World Tour. Met een Abu Dhabi HSBC Championship heeft de tour in haar nieuwe vorm wel een aftrap van formaat.

  Luiten start heel dik boven par

  Wie donderdag de score van Joost Luiten wil checken op de webiste van de DP World Tour moet heel ver naar beneden scrollen. De Nederlander kende een bijzonder teleurstellend begin van zijn golfjaar 2022. Luiten begon weliswaar met een birdie op de 10e, maar liep op de volgende hole direct averij op met een double bogey. Het bleek een voorbode voor de rest van de ronde. Een 7 op de par 3 8e, zijn voorlaatste hole wierpen hem zelfs naar de allerlaatste plek op het leaderboard.

  Jamieson 16 slagen beter

  Met zijn 79 (+7) had Luiten donderdag maar liefst 16 slagen meer nodig dan leider Scott Jamieson. De Schot ging op Yas Links, het nieuwe decor van het toernooi, bogeyloos rond in 63 slagen (-9). Viktor Hovland is als nummer 8 van de wereld een van de grotere namen in Abu Dhabi en maakte die naam donderdag waar. De Noor staat met -8 een slag achter Jamieson. Thomas Pieters kende ook een sterke openingsronde. De Belg startte met een ronde 65 (-7).

  Huizing en Besseling beter van start

  Met Daan Huizing en Wil Besseling heeft Luiten voor het eerst sinds lange tijd weer eens Nederlands gezelschap in Abu Dhabi. Darius van Driel moest vanwege een positieve coronatest afzeggen. Huizing en Besseling deden het donderdag een stuk beter dan hun landgenoot. Na een mindere start op de lastigere 2e 9 leek Huizing bezig met een flinke opmars. De Soestenaar maakte tussen holes 1 en 7 5 birdies om op -3 te komen. Helaas viel Huizing door bogeys op zijn slotholes terug naar -1 voor de dag en een 56e plek.

  Besseling kende een minder spannende dag, maar had wel een slag meer nodig. Hij staat met level par op een 77e plaats na 18 holes.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie