home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten, Van Driel en Weber niet naar Parijs

  25 juni 2024

  Joost Luiten, Darius van Driel en Dewi Weber komen definitief niet in actie op de Olympische Spelen. NOS*NSF houdt vast aan de aanvullende eisen die zij stellen aan golfers. Anne van Dam komt daardoor als enige uit in het olympisch golftoernooi.

  Luiten, Van Driel en Weber hadden zich op de internationale ranking geplaatst voor de spelen in Parijs. NOC*NSF wil echter alleen sporters met reële medaillekansen afvaardigen en stelde voor golfers daarom aanvullende eisen. In eerste instantie zou alleen een plek in de top 100 van de wereldranglijst volstaan, later werden de eisen iets versoepeld. Met een top-8 plek in vooraf bepaalde toernooien zou plaatsing ook af te dringen zijn. Via die weg stelde Anne van Dam een olympisch ticket veilig.

  Het lukte de Nederlandse mannen en Weber niet om hetzelfde te doen of om voor de deadline in de top-100 van de wereldranking te komen. Het drietal stapte daarom gesteund door de NGF naar NOC*NSF om te bespreken of er toch iets mogelijk moest zijn. Volgens de spelers en de bond zou een Nederlandse golfmedaille wél realistisch zijn. Ondersteund met data gingen ze zelfs op bezoek bij het olympisch commitee.

  In die lezing gaat NOC*NSF dus niet mee. Dat betekent teleurstellend nieuws voor Luiten, Van Driel en Weber. Zij zullen begin augustus vanaf de bank de prestaties van Van Dam en andere spelers moeten volgen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie