home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten valt heel ver terug

  6 februari 2021

  Een totale off-day. Zo kan de zaterdag van Joost Luiten in de Saudi International het best worden omschreven. Van een kansrijke positie viel hij terug naar de achterhoede.

  Het leek deze week eindelijk een keer helemaal op zijn plaats te vallen. In zijn eerste twee toernooien van 2021 haalde hij weliswaar het weekend, maar zonder echte rol van betekenis. Na 36 holes in Saoedi Arabiƫ leek die topnotering er wel in te zitten.

  Maar helaas kon Luiten zijn goede start zaterdag geen vervolg geven. Samenspelen met wereldtopper Tony Finau noteerde de Nederlander vijf bogeys, een double bogey en twee birdies. Zijn 75 was de slechtste score van de dag. Het betekende een duikeling in het klassement van de top 10 naar de 57e plaats.

  Johnson maakt het tot dusver waar

  Nummer-1 van de wereld Dustin Johnson maakt deze week een uitstapje naar de Europese Tour. Johnson is ongetwijfeld met veel startgeld binnengehaald, maar laat tot nu toe zien waarom. In 2019 won hij de eerste editie van de Saudi International en zondag kan hij daar zomaar een tweede aan toevoegen. Johnson staat met nog 18 holes te gaan twee slagen los van Victor Perez. Daarachter volgen vier man op -10, waaronder Tony Finau en Tyrrell Hatton.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie