home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten toch níét naar de spelen

  9 juli 2024

  Joost Luiten mag toch niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Parijs. Het Internationaal Olympisch Comité heeft de plek van Luiten al vergeven en weigert het deelnemersveld uit te breiden.

  Vorige week leek de soap rondom de Olympische deelname van Luiten dan eindelijk ten einde. De Nederlander voldeed aan de internationale eisen, maar NOC*NSF weigerde hem, samen met Darius van Driel en Dewi Weber, af te vaardigen vanwege een gebrek aan kansen op een top-8 plaats. Die beslissing leidde tot internationale ophef en Luiten besloot het er niet bij te laten zitten. In een kort geding trok hij aan het langste eind: hij kreeg gelijk en leek toch naar Parijs te mogen.

  Daar steekt het IOC nu een stokje voor. De deadline voor het spelersveld was al verlopen op het moment dat Luiten de rechtszaak won. In de tussentijd had het IOC de vrijgekomen plekken al opgevuld met andere spelers. De Internationale Golf Federatie (IGF) heeft nog geprobeerd om Luiten als 61e deelnemer toe te voegen aan het deelnemersveld dat uit 60 spelers zal bestaan. Daar wil het IOC niet aan, waardoor we toch geen extra Nederlandse deelnemer hebben naar Anne van Dam.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie