home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten tóch naar de spelen na kort geding

  2 juli 2024

  Joost Luiten speelt in augustus toch mee in het olympisch golftoernooi. Er moest een uitspraak van de rechter aan te pas komen, maar in een kort geding dwong Luiten af dat hij naar de Olympische Spelen in Parijs mag.

  Het ware internationale soap werd de selectie van de Nederlandse golfers vorige week. Joost Luiten, Darius van Driel en Dewi Weber voldeden aan de internationale eisen om naar de Olympische Spelen te mogen. NOC*NSF stelde echter aanvullende eisen waar het drietal niet aan voldeed. Anne van Dam wist wel al dat ze zich op kon gaan maken voor Parijs. De beweegreden voor de aanvullende criteria was het feit dat de Nederlanders geen reële medaillekansen zouden hebben.

  Vooral Luiten maakte zich op social media boos over de strenge eisen van het NOC*NSF. Volgens de beste Nederlandse golfer getuigde het besluit van het olympisch comité van een gebrek aan golfkennis. In golf kunnen immers de gekste dingen gebeuren en de meest onbekende spelers hebben dankzij een goede week een toernooi, of zelfs een major gewonnen.

  Luiten liet het er niet bij zitten en stapte naar de rechter voor een kort geding. Dinsdag diende in de rechtbank in Arnhem het kort geding dat de Rotterdammer won. Dankzij de uitspraak van de rechter moet NOC*NSF de golfer alsnog toevoegen aan de afvaardiging richting Parijs. Daar zal Luiten van 1 tot en met 4 augustus strijden om het goud. Anne van Dam komt een week later in actie.

  De uitspraak geldt overigens alleen voor Luiten en niet voor Van Driel en Weber.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie