home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten stagneert in Mexico

  4 maart 2017

  Een move op moving day zat er niet in voor Joost Luiten. In zijn derde ronde van het WGC Mexico Champion ship kwam hij niet verder dan een 70 (-1). Daarmee behield hij weliswaar zijn plek in de sub-top, maar zag hij een topnotering verder wegraken.

  Door zijn prima tweede ronde (67) had Luiten met het weekend voor de boeg een uitstekende uitgangspositie om door te stoten richting hogere posities op het met grote namen gevulde leaderboard. Over slechts vijf weken is The Masters en de Nederlander kan een goed resultaat gebruiken om deelname op Augusta af te dwingen. Zaterdag lukte het niet om een eerste stap te zetten. Met name door een minder scherp kort spel.

  De drivable par 4 eerste leverde Luiten, net als veel andere spelers, een eenvoudige birdie op nadat zijn afslag de green vond. Twee holes later deed een double bogey die openingsbirdie opeens vergeten. Bij een ogenschijnlijk eenvoudige chip ging iets mis, waardoor Luiten een stafslag aan zijn broek had. Met een birdie en een drieputt-bogey ging hij uit in 36 (+1).

  “Ik had een vrij staight forward chip, maar maakte bij het addresseren contact. Een stomme en onnodige fout. Daarna was het lastig om het hoofd koel te houden”, aldus Luiten na zijn ronde.

  Slecht was het spel niet, met name vanaf de tee en na de turn leek het door birdies op de elfde en twaalfde alsof Luiten door ging zetten. Wederom een slordige drieputt zorgden echter voor de vierde verloren slag van de dag op dertien. Luiten besloot zijn ronde met vijf parren, waaronder een door een drieputt op 15, en tekende voor een 71 (level). Daarmee staat hij op een gedeelde achttiende plaats.

  Sterrenensamble aan kop

  Met nog een ronde te gaan is het niet alleen spannend bovenaan het leaderboard, het zijn ook nog eens de grote namen die het uit lijken te vechten. De derde ronde was voor golfliefhebbers genieten en deed veel beloven voor zondag. Dustin Johnson liet zien zijn vorm nog altijd te hebben na het winnen van het Genesis Open.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie