home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten sluit positief af

  29 mei 2022

  Waar zaterdagmiddag schaamte en teleurstelling overheerste bij Joost Luiten kon de Nederlander een etmaal later positiever van de baan lopen. Luiten sloot zijn Dutch Open 2022 af met een ronde onder par. Meer dan een bijrol zat er desondanks niet in.

  Het was een week van uitersten voor Joost Luiten. Zonder al te hoge verwachtingen stapte hij donderdagmiddag de tee op. In aanloop naar het toernooi werd veelvuldig besproken dat het seizoen nog niet verloopt zoals Luiten het waarschijnlijk had gewenst.

  Maar donderdag stond zijn naam opeens bovenaan het leaderboard. Luiten ging op dag 1 rond in 65 slagen (-5) en pakte de koppositie. Zou dit dan de week zijn waarop alles op zijn plek zou vallen voor de Nederlander die onlangs van coach wisselde?

  Dat het antwoord op die vraag ‘nee’ zou worden bleek eigenlijk een dag later al. Aan de makkelijkere kant van de draw (de ochtendstart) kwam Luiten niet verder dan een 75 (+3). Tussen diezelfde vroege starters tekende Haotong Li bijvoorbeeld voor een rondje 62 (-9). Maar een gehaalde cut is dit seizoen al een bescheiden overwinning op zich voor de kwakkelende Luiten.

  Een totale offday op moving day (79, +7) gooide het laatste sprankje hoop op een derde Luiten-zege in Nederland overboord. Weer een mindere week in toch al zo’n moeizaam seizoen.

  Op de slotdag waren er opnieuw kleine lichtpuntjes voor Luiten. Ruim voordat de leiders de baan ingingen mocht de 2-voudig winnaar van het Dutch Open een 69 (-3) op zijn kaart zetten. Die slotronde onder par met eagle op 18 zorgde voor een kleine klim op het leaderboard.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie