home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten pakt weer brons

  30 april 2023

  Met een schitterende derde ronde pakte Joost Luiten in het Genesis Korea Open opnieuw een topresultaat. De Nederlander klom op de slotdag naar zijn derde 3e plaats van het seizoen. Pablo Larrazabal pakte zijn 8e overwinning.

  Door zijn mindere derde ronde was de overwinning eigenlijk al zo goed als uit het zicht voor Luiten. Toen hij had getekend voor zijn ronde 65 (-7) was hij als gedeeld leider in het clubhuis wel de man om op te jagen. Op dat moment moesten veel spelers aan de top van het leaderbaord hun ronde nog voltooien. Voor de camera’s van de DP World Tour gaf Luiten aan te verwachten dat zijn score niet voldoende zou zijn voor de zege.

  Daarin kreeg hij gelijk. Een zeer solide spelende Pablo Larrazabal pakte de kansen die er zeker liggen op de tweede negen van de Jack Nicklaus Golf Club in Incheon. Omdat verder niemand echt een vuist kon maken, kon de Spanjaard zich redelijk ontspannen richting zijn achtste overwinning op de DP World Tour spelen.

  Luiten voor de 3e keer 3e

  Voor Luiten bleek het gebrek aan vuurwerk in de flights achter hem dat zijn -9 steeds een beetje beter begon te worden. Naast Larrazabal lukte het alleen Marcus Helligkilde om een betere score binnen te brengen. En dus pakte Luiten voor de derde keer dit seizoen een 3e plaats.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie