home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten ondanks double goed van start

  4 februari 2021

  Joost Luiten is de Saudi International goed begonnen. Een double bogey weerhield de Nederlander niet van een degelijke score onder par.

  Luiten kan deze week rekenen op ijzersterke tegenstand. Een groot aantal topspelers is, waarschijnlijk gedreven door veel startgeld, afgereisd naar Saoedi-Arabië. In dat sterke deelnemersveld hield hij zich donderdag goed staande. Luiten was na 12 holes keurig drie onder par op de Royal Greens G&CC. Een double bogey op 13 gooide hem flink terug. Op zijn weg naar het clubhuis haalde hij die twee verloren slagen weer terug voor een ronde 67 (-3).

  Donderdag werd duidelijk dat er deze week kansen liggen voor heel lage scores. Een groot deel van de spelers dook ruim onder par. Onder hen Thomas Pieters. De Belg deed met een ronde 65 (-5) goede zaken op de eerste dag. Thomas Detry ging met als Luiten rond in 67 slagen.

  Van het grotendeels Amerikaanse sterrensemble deed vooral Bryson DeChambeau goede zaken. De longhitter staat samen met onder andere Pieters op -5. Nummer-1 van de wereld en oud-winnaar Dustin Johnson deelt zijn score met Luiten en staat op -3 na 18 holes. Phil Mickelson doet deze week ook meer in Saoedi-Arabië. De lefty deed het met -2 degelijk op dag 1.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie