home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten neemt een break

  3 juni 2022

  Joost Luiten neemt tijdelijk afstand van topgolf. Dat schrijft de Nederlander op zijn website na zijn vroegtijdige vertrek uit het Porsche European Open.

  In zijn lange verklaring geeft Luiten aan dat hij donderdag een blessure opgaf als reden van zijn terugtrekking, maar dat de waarheid anders ligt. Hij is in zijn eigen woorden ‘mentaal niet in staat om topgolf te spelen’.

  “Waar ik precies last van heb vind ik lastig om de vinger op te leggen. Buiten de golfbaan heb ik het juist heel erg naar mijn zin. Ik ben gelukkig, ga over een paar maanden trouwen, daar kijk ik naar uit. Maar op de golfbaan ben ik al een tijd niet de Joost Luiten die ik wil zijn. De mindere prestaties helpen niet, maar er is gewoon meer aan de hand. Ik mis op de golfbaan de energie, krijg het op de een of andere manier niet rond in mijn hoofd, raak heel snel gefrustreerd. Misschien is het een soort burn-out of noem het een golfdepressie. Ik hoor al een tijdje verhalen dat Joost Luiten wel klaar is met topgolf, dat ik er de brui aan wil geven. Het tegendeel is waar. Ik ben misschien wel meer gemotiveerd dan ooit tevoren, train juist heel hard om terug te komen aan de top. Maar mentaal zit ik met mezelf in de knoop en dat speelt al geruime tijd. Voorlopig neem ik daarom afstand van het golf. Of dat twee weken is, twee maanden of misschien nog wel langer, ik kan er op dit moment niets zinnigs over zeggen.”

  We zullen Luiten dus voorlopig moeten missen op de DP World Tour. 2022 is voorlopig een moeilijk golfjaar voor de kwakkelende Nederlander die meer cuts miste dan haalde. Door zijn break zal kaartbehoud voor Luiten een nog zwaardere opgave worden. Om ook volgend jaar volledig speelrecht te hebben voor de DP World Tour zal hij bij de beste 120 moeten eindigen. Op dit moment staat Luiten op plek 149.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie