home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten met albatros naar -3

  16 maart 2023

  Joost Luiten tekende donderdag voor een 69 (-3) in de winderige eerste ronde van het SDC Championship. Een score die mede tot stand kwam door een albatros op de par 5 13e.

  Een 2 op een par 5. Luiten mocht de meest zeldzame score in golf donderdag voor de 3e keer in zijn loopbaan noteren. Met een flinke bries in de rug holede de Nederlander zijn 2e slag vanuit de fairway op de 13e hole.

  5 holes voor zijn double moest Luiten nog een tripple bogey slikken op de 8e. Tekenend voor de lastige condities waar de speelrs mee te dealen hadden. Op de kaart van veel spelers waren tijdens de openingsronde een of meerdere blauwe vierkantjes te zien, oftewel een double bogey of meer.

  De albatros was daarom een mooie meevaller voor Luiten. Ondanks de tripple op de 8e hield de nummer-16 in de Race to Dubai de kaart overigens knap schoon. Met een tripple, 2 birdies en die albatros deed Luiten met een 69 (-3) heel goede zaken.

  Laatste Video

  Meer Video's

  De fairway vinden is voor ons gewone golfers al moeilijk genoeg. Maar wat als de fairway slechts een yard breed is? Onmogelijk? Niet voor de beste spelers ter wereld.

  Advertentie