home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten foutloos aan kop

  23 maart 2021

  Joost Luiten is dinsdag uitstekend begonnen aan de Kenya Savannah Classic. Een ronde zonder bogeys bracht hem naar de koppositie. Ook de andere Nederlanders openden onder par.

  Nog maar twee dagen geleden besloot Luiten het Magical Kenya Open met een 41e plaats. Gezien het zwakke deelnemersveld een teleurstellend resultaat voor de Nederlander die nog wacht op een topresultaat in 2021. Twee dagen later op dezelfde baan zetten Luiten een grote eerste stap naar die gewenste uitschieter.

  Luiten maakte zeven birdies en hield de bogeys van de kaart op de Karen GC in Nairobi. Daarmee staat hij na 18 holes samen met drie andere op de eerste plaats. “Een ronde -7 is altijd goed, maar ik had nog wel meer kansen”, zei Luiten na zijn ronde tegen de European Tour.

  Alle Nederlanders onder par

  Naast Luiten mogen vier andere Nederlanders starten in Kenia. Die begonnen hun toernooi alle vier onder par. Wil Besseling moest vorige week het weekend missen, maar speelde dinsdag uitstekend. Met -4 staat hij na dag 1 gedeeld 26e. Een slag achter Besseling staan Daan Huizing en Lars van Meijlen. Darius van Driel had de minste opening. Van Driel begon zijn toernooi met een ronde 70 (-1).

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie