home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten en Van Meijel beste Nederlanders

  11 maart 2021

  Joost Luiten en Lars van Meijel zijn het Qatar Masters als beste van een vijftal Nederlanders begonnen. Beiden kwamen tot -2.

  Waar Joost Luiten in de eerste maanden van het jaar drie keer kon spelen, moesten zijn landgenoten op de tour geduld hebben. Tot vandaag. Ook Darius van Driel, Lars van Meijel, Daan Huizing en Wil Besseling konden hun seizoen starten.

  Van Meijel schudde de roest donderdag snel van zich af. Een ronde 69 (-2) was een prima begin van zijn toernooi, al had er meer ingezeten. Laat in de ronde moest Van Meijel nog een double bogey slikken.

  Bij Luiten bleven de bogeys van de kaart. Zestien parren en twee birdies brachten hem tot dezelfde score van zijn landgenoot. Beide heren staan na 18 holes op een 33e plaats. Van Driel had een slag meer nodig en is na donderdag gedeeld 57e.

  Besseling en Huizing boven par

  Naast de drie vaste waardes op de Europese Tour mogen ook Wil Besseling en Daan Huizing deze week starten. Besseling kende een sterk 2020, maar heeft geen volledig speelrecht voor dit seizoen. Ook voor Huizing zal er geen volledig seizoen op het hoogste niveau inzitten.

  Zowel Besseling als Huizing had het donderdag lastig. Besseling was snel ruim over par, knokte zich terug naar level par, maar leverde leverde op zijn laatste hole toch nog een slag in.

  Huizing is na de eerste dag ver achterin het veld te vinden. Na een ronde 77 (+7) heeft hij een wonder nodig om de cut te halen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie