home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten en Van Driel 8e

  25 april 2021

  Joost Luiten en Darius van Driel kunnen terugkijken op een prima week op de Canarische Eilanden. De Nederlanders eindigden als gedeeld gebroederlijk onder elkaar op het leaderboard. De winst ging naar Garrick Higgo.

  Het was deze week een birdiefestijn in het Gran Canaria Lopesan Open. Alleen rondes dik onder par waren genoeg om bij te blijven bovenaan het leaderboard. Luiten en Van Driel wisten alle vier de dagen in de 60 te scoren en eindigden desondanks negen slagen achter winnaar Higgo.

  Toch kunnen beide heren positief vooruitkijken met een top 10 notering. Van Driel kende zondag een vliegende start met drie birdies op zijn eerste zes holes. Hij klom in rap tempo op het leaderboard, maar kon de wind niet vol in de zeilen houden. Op zijn laatste 12 holes maakte Van Driel nog twee birdies en een bogey. Een ronde 66 (-4) betekende een sprong van 14 plaatsen op het leaderboard.

  Luiten boekte zondag zeven plaatsen winst dankzij een ronde 67 (-3). Luiten maakte net als Van Driel vijf birdies, maar moest een bogey meer noteren dan zijn landgenoot. Voor Luiten betekent de 8e plaats zijn tweede top 10 dit seizoen. Na een moeizame start van het seizoen komt de Bleiswijker, zij het in minder grote toernooien, steeds beter in zijn spel.

  Besseling vergooit topnotering

  Na twee dagen stond de naam van Wil Besseling mooi op een tweede plaats. Dat hij van Gran Canaria vertrekt met slechts een 29e plek is dan ook teleurstellend. Besseling kende een matig weekend. In het birdiegeweld van zijn tegenstanders noteerde hij rondes 69 (-1) en 71 (+1). Daarmee duikelde Besseling hard naar de middenmoot.

  Ook Lars van Meijel haalde het weekend op Gran Canaria. Van Meijel eindigde net als Besseling als gedeeld 29e.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie