home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten en Huizing door, maar werk aan de winkel

  26 april 2024

  Joost Luiten en Daan Huizing hebben in het ISPS Handa Championship beide on the number de cut gehaald. Voor de twee Nederlanders zal er in het weekend meer in moeten zitten om met een topresultaat Japan te verlaten.

  Heel veel valt er na 36 holes niet aan te merken op de kaarten van Huizing en Luiten, behalve dat er te weinig rood op te zien is. Er worden deze week namelijk flink veel birdies gemaakt op de Taiheiyo Club aan de voet van Mount Fuji. Dan is alleen een berg met gewonnen slagen voldoende om bovenin mee te doen. Dat lijkt bij zowel Luiten als Huizing nog niet echt te lukken.

  Huizing had vrijdag de grootste opgave om zich voor het weekend te plaatsen. Niet alleen moest hij vroeg in de ochtend zijn eerste ronde nog voltooien, hij moest ook een goede dag hebben. In die eerste ronde tekende Huizing voor een 71 (+1), waarmee de opdracht nog een beetje lastiger werd. Nadat hij direct door kon voor ronde 2, begon het beter te lopen. Huizing bleef in zijn tweede ronde foutloos en maakte wel 4 birdies voor een 66 (-4). -3 bleek nadat ook de middagstarters bijna allemaal binnenwaren precies genoeg om de zaterdag te halen.

  Ook Joost Luiten start als gezegd zaterdag voor de derde ronde. Luiten moest wel een bogey slikken en zette daar 3 birdies tegenover. Rondes 69 (-1) en 68 (-2) waren net als voor Huizing precies genoeg.

  Omdat echt vuurwerk uitbleef voor de Nederlanders, is de weg naar boven met nog twee rondes wel fors. Een viertal leiders, waaronder Japanner Taihei Sato voert op -10 het leaderboard aan. Een klein groepje spelers moet zaterdagochtend nog wel terugkeren om hun tweede ronde te voltooien.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie