home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten en Besseling -4 in Japan

  20 april 2023

  Joost Luiten en Wil Besseling kenden een prima start van het ISPS Handa Championship. Beide Nederlander begonnen in Japan met een ronde 66 (-4).

  Het is deze week vroeg opstaan voor wie de prestaties in Japan wil volgen. Wie vanmorgen de moeite had genomen werd niet teleurgesteld.

  Na zijn goede prestaties in de eerste maanden van 2023 liggen de verwachtingen voor Joost Luiten een stukje hoger dan daarvoor. Voordat de tour een aantal weken op pauze ging deed Luiten meermaals mee om de zege, met twee keer een derde plaats als beste resultaat.

  De week is nog lang, maar Luiten zette donderdag een mooie eerste stap richting een nieuw goed resultaat. Op de eerste negen van de PGM Ishioka Golf Club im Omitama – op een uurtje rijden van Tokio – ging de Nederlander met twee birdies en twee bogeys rond in level.

  Na de turn bleven de bogeys uit. Luiten zette nog wel twee birdies en een eagle op de kaart. Met zijn 66 (-4) doet de Bleiswijker voorlopig wat hij moet doen.

  Dat geldt ook voor Wil Besseling die net als Luiten een 66 mocht noteren. Besseling had afgezien van de volgorde een identieke kaart als die van zijn landgenoot. Twee bogeys, vier birdies en een eagle.

  Donderdag werd al duidelijk dat laag gaan deze week waarschijnlijk een vereiste zal zijn om mee te doen voor de zege. Leiders Yeongsun Kim en Andy Sullivan deden het met -7 nog een stukje beter dan de Nederlanders.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie