home
golfnieuws
video
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten blijft overeind op Hoylake

  20 July 2023

  Steady, zo mag de eerste ronde van Joost Luiten in The Open van 2023 wel worden omschreven. Twee birdies, twee bogeys en verder geen gekke dingen op de kaart. Een prima start op Royal Liverpool waar velen het lastig hebben.

  Het geluk van de draw is ieder jaar een onderwerp tijdens The Open. De starttijden op donderdag en vrijdag in combinatie met de weersomstandigheden hebben een flinke invloed op wie wel of niet het weekend haalt. Dit jaar lijkt de draw minder van belang, maar Joost Luiten lijkt een mogelijke regenbui op vrijdagochtend te ontlopen.

  Want Luiten mocht donderdag al vroeg de baan in en zal vrijdag tot laat in de middag moeten wachten. De Nederlander die na een jaar afwezigheid weer meedoet in The Open zette donderdagochtend een prima eerste ronde in de boeken. Op de eerste negen bleven de birdies wel van de kaart, maar zorgden twee gemiste putts van iets meer dan een meter voor (onnodige) bogeys.

  Na de turn was het precies omgekeerd. Twee birdies, geen bogeys. Een 71 was een meer dan degelijke start van Luitens Open Championship, waarin hij nooit echt weet te imponeren.

  Laatste Video

  Meer Video's

  De fairway vinden is voor ons gewone golfers al moeilijk genoeg. Maar wat als de fairway slechts een yard breed is? Onmogelijk? Niet voor de beste spelers ter wereld.

  Advertentie
  Meer Nieuws