home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten, Besseling naar Dubai en afwachten voor Huizing

  21 januari 2022

  Voor Joost Luiten en Wil Besseling zit het Abu Dhabi HSBC Championship erop. Daan Huizing bleef op een heel winderige dag enigszins overeind en lijkt het weekend wel te gaan halen. Al moet een deel van het veld nog finishen.

  Dag 2 in Abu Dhabi stond in het teken van wind. Heel erg veel wind. Zo speelde de nieuwe baan Yas Links opeens echt als een volwaardige linksbaan. En dan geldt ook een oude golfwet: alleen de beste spelers blijven overeind.

  Joost Luiten noteerde vrijdag in de lastige condities een knappe ronde level par, een van de beste scores van de dag. Helaas voor de Nederlander zat zijn toernooi er na zijn dramatische ronde (79, +7) van donderdag er eigenlijk al op. Luiten kan in de auto richting Dubai, waar volgende week de Dubai Dessert Classic wordt gespeeld.

  Ook voor Wil Besseling zit het erop in Abu Dhabi. Besseling was vrijdag wel een van de slachtoffers van de harde wind. Door een ronde 77 (+5) duikelde de Nederlander tot onder de cutlijn.

  Huizing lijkt te overleven

  Vanwege duisternis moest de 2e ronde vroegtijdig worden afgekapt. Dat zal niet tot grote vreugde van de vroeg gestarte Daan Huizing zijn die na zijn ronde 76 (+4) zijn naam langzaam omhoog zag kruipen op het leaderboard. Huizing stond toen de toeter klonk met +3 net boven de cutlijn en lijkt het weekend net te halen. Zaterdagochtend moet een deel van het veld zijn 2e ronde nog voltooien.

  Jamieson nog op kop

  Scott Jamieson blijft ook na dag 2 de leider. Zo laag als donderdag (-9) kon hij in de wind vanzelfsprekend niet gaan. Jamieson had vrijdag 11 slagen meer nodig dan een dag eerder, maar leidt nog wel. De Schot staat een slag voor op Ian Poulter en Viktor Hovland.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie