home
golfnieuws
equipment
travel
  • magazine
  • contact

    Luiten +11 na 5 en RTD

    2 juni 2022

    Voor Joost Luiten was het Porsche European Open van korte duur. Met een score van +11 stapte de kwakkelende Nederlander al na 5 holes van de baan.

    Over de vormdip van Luiten is de afgelopen weken al meer dan voldoende gezegd en geschreven. Vorige week was er tijdens het Dutch Open een korte opleving in een verder matig seizoen. Ook die opleving duurde slechts een dag.

    Donderdag begon Luiten zijn ronde al tekenend met een double bogey. Hierna volgden een par, een bogey en weer een double bogey. Op de 14e, zijn 5e hole van de dag, liep Luiten na meerdere waterballen met een 9 van de green. Toernooi voorbij. Luiten besloot ook direct terug te gaan naar het clubhuis.

    Vooralsnog is onduidelijk waarom Luiten van de baan is gestapt. Mogelijk ligt de oorzaak in een blessure, mogelijk in een mentale deuk. Feit is dat het dit seizoen niet de kant van Luiten op valt en kaartbehoud een uitdaging zal blijven.

    Laatste Video

    Meer Video's

    De fairway vinden is voor ons gewone golfers al moeilijk genoeg. Maar wat als de fairway slechts een yard breed is? Onmogelijk? Niet voor de beste spelers ter wereld.

    Advertentie