home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Lowry wint voor de “good guys”

  13 september 2022

  Keith Pelley zal meer dan opgelucht adem hebben gehaald toen Shane Lowry ‘zijn’ BMW PGA Championship won. In een week waarin LIV-spelers de aandacht op zich vestigden kreeg hij met Shane Lowry een winnaar met hart voor zijn tour.

  Door het overlijden van Queen Elizabeth werd het vlaggenschip toernooi van de DP World Tour teruggebracht tot 54 holes. Het gaf de donkere dagen voor de Britten een ironisch tintje. Want wederom draaide veel berichtgeving over LIV Golf. De tour waar ze tijdens ieder toernooi slechts 54 holes spelen.

  In aanloop naar het toernooi draaide het helaas voornamelijk rondom de aanwezigheid van de LIV-rebellen. ‘Wat doen ze hier?’ was de centrale vraag en een die eenvoudig te beantwoorden was. Wereldranglijstpunten verzamelen. En dus besloten spelers als Talor Gooch, Patrick Reed, Abraham Ancer en anderen om naar Londen af te reizen.

  Een winnaar uit dat groepje had een klein drama betekent voor de DP World Tour. Uitgerekend Patrick Reed maakte zondagochtend een flinke eindsprint met een ronde 62 en ging lange tijd aan kop op -14. Een klein uur later wist Jon Rahm met eveneens een 62 zijn naam van de hoogste plek af te halen.

  Het target van Rahm (-16) bleek voor de later gestarte spelers een behoorlijke horde. Leiders Viktor Hovland en Søren Kjeldsen konden in de laatste groep niet aanhaken bij het birdiegeweld. Shane Lowry was wel bezig aan een sterkte slotronde en meldde zich bovenin. Zijn goede vriend en andere vaandeldrager van de tour Rory McIlroy deed hetzelfde.

  Het was Lowry die met een birdie op 18 zijn vlag plantte op -17. Voor McIlroy volstond alleen een eagle op de 18e op een verlenging af te dwingen. Zijn eagleputt leek op weg naar de hole, maar viel niet. En dus was het Lowry die het BMW PGA Championship op zijn naam schreef.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie