home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  LIV-spelers blijven welkom op Augusta

  22 december 2022

  Spelers die het afgelopen jaar voor LIV hebben gekozen zijn in april gewoon welkom tijdens The Masters. Dat heeft Augusta National bekend gemaakt. Voorlopig verandert er niets aan hun kwalificatiecriteria.

  De vraag wat de majors zouden doen met de LIV-rebellen hangt al sinds vorig jaar juni in de lucht toen de PGA Tour en DP World Tour sancties aankondigden. Het US Open en The Open hielden de deur gewoon open. Dat Augusta hetzelfde zou doen, is daarom niet heel verrassend.

  Als volledige invitational had The Masters een hardere lijn kunnen trekken. Ze bepalen immers zelfs 100% wie er wel of geen uitnodiging ontvangt. Die valt deze maand dus gewoon op de mat bij iedereen die zich heeft gekwalificeerd.

  Onder de LIV-spelers bevinden zich een aantal oud-kampioenen. Dustin Johnson, Phil Mickelson, Patrick Reed, Charl Schwartzel en Sergio Garcia hebben in principe hun hele leven een uitnodiging voor The Masters. Brooks Koepka, Bryson DeChambeau en Cameron Smith wonnen de afgelopen 5 jaar een major en zijn op basis daarvan gekwalificeerd.

  Een andere groep spelers mag op basis van hun plek op de wereldranglijst afreizen naar Augusta. Voor hun zit de vork net iets anders in de steel. Taylor Gooch, Joaquin Niemann, Harold Varner III, Jason Kokrak, Louis Oosthuizen en Kevin Na danken hun plek aan een plaats binnen de top 50 van de wereldranglijst.

  Voor deze spelers kan de trip naar Augusta zomaar voorlopig de laatste zijn. Binnen LIV vallen immers – voorlopig – geen punten voor de wereldranglijst te verdienen. De kans dat ze aan het eind van 2023 nog steeds bij de beste 50 staan is daarom uitermate klein.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie