home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  LIV ook aanwezig in Alfred Dunhill

  20 september 2022

  De DP World Tour lijkt voorlopig nog niet verlost van LIV-spelers die het circuit gebruiken om wereldranglijstpunten te sprokkelen. Ook in het Alfred Dunhill Links Championshion komende week staan weer de nodige LIV-namen op de deelnemerslijst.

  Voor velen waren ze begin deze maand toch vooral een doorn in het oog tijdens het BMW PGA Championship. Een aantal LIV-spelers gebruikte het vlaggenschiptoernooi van het Europese circuit om wereldranglijstpunten te behalen. Die zijn immers bij LIV niet te behalen en vormen de eenvoudigste weg naar de majors.

  Het uitstapje van heren als Talor Gooch, Abraham Ancer en Patrick Reed leidde tot nogal wat scheve gezichten. ‘Wat doen ze opeens op de European Tour’ vroegen doorgewinterde spelers van de DP World Tour zich hardop af. Met hun aanwezigheid hielden ze ook nog eens andere spelers buiten het deelnemersveld. Spelers die de euro’s harder nodig hebben.

  Die bezwaren lijken aan dovemansoren gericht. Ook het Alfred Dunhill Links Championship van volgende week heeft een exemption voor spelers binnen de top 50 van de wereld. Iedereen die bij de beste 50 op de wereldranglijst staat, mag zich dus inschrijven en deelnemen. En zo staat de naam van Gooch ook volgende week op de deelnemerslijst. Net als die van Louis Oosthuizen en andere LIV-spelers.

  Patrick Reed ontbreekt voorlopig op de inschrijflijst. Hij speelt deze week wel het Cazoo Open de France op Le Golf National.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie