home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  LIV Golf presenteert deelnemerslijst

  1 juni 2022

  LIV Golf, het door Saoedi-Arabiƫ gefinancierde golfcircuit, heeft zijn eerste deelnemerslijst gepubliceerd. Van 9 tot 12 juni staat het eerste toernooi van de LIV Golf Series op de kalender in Londen. Dustin Johnson is zonder twijfel de meest opvallende naam op de lijst.

  Naar de deelnemerslijst werd lange tijd uitgekeken. Wie zou de discutabele sprong naar het circuit van Greg Norman wagen en dus geld boven fatsoen kiezen? Op die vraag kwam dinsdag een antwoord. Met voormalig nummer-1 van de wereld Dustin Johnson als uithangbord.

  Naast Johnson springen ook de namen van Ian Poulter, Sergio Garcia, Lee Westwood, Louis Oosthuizen en Kevin Na in het oog. Van Poulter, Westwood en Garcia was al bekend dat ze wel oren hadden naar een partijtje geldharken. Waar dat geld vandaan komt, is voor de heren dan weer minder relevant.

  Ban voor het leven?

  De PGA Tour heeft de afgelopen weken goed duidelijk gemaakt dat er consequenties staan op deelname aan evenementen van LIV Golf. Spelers moeten toestemming krijgen om in een toernooi op een andere tour te spelen. Vaak wordt die toestemming gegeven, voor het toernooi in Londen expliciet niet.

  Wat de consequenties voor Johnson en consorten precies zullen zijn, is nog onduidelijk. De PGA Tour zal ongetwijfeld een vuist maken om andere spelers niet in de verleiding te brengen.

  Op de lijst staan ook de namen van een aantal prominente European Tour-spelers. Waaronder die van Sam Horsefield (onlangs nog winnaar van het Soudal Open), Richard Bland en Bernd Wiesberger. Hoe de European Tour zal reageren op hun deelname is ook nog ongewis.

  Nog geen Mickelson

  Opvallend is ook dat de naam van Phil Mickelson ontbreekt op de gepubliceerde lijst. Hoewel er voorlopig slechts 42 van de 48 namen bekend zijn gemaakt, was de verwachting wel dat Mickelson in het rijtje spelers zou staan.

  De Amerikaan heeft er nooit een geheim van gemaakt wel open te staan voor een sprong naar de Saudi’s. Al liep die flirt een flinke deuk op toen in februari bekend werd gemaakt dat Mickelson vooral uit was op verandering (en meer geld) op de PGA Tour.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie