home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Li troeft Pieters af in play-off

  27 juni 2022

  Zwaar geëmotioneerd stortte Haotong Li zich ter aarde op de 18e green van Golfclub München Eichenried. Even daarvoor had de Chinees een meterslange birdieputt geholed op de 1e hole van een play-off tegen Thomas Pieters.

  Dat het tot een verlenging zou komen was al bijna even onwerkelijk als de winnende putt. Li leek de hele week ongrijpbaar voor de rest van het veld en kwam zondag al even sterk uit de startblokken met 3 birdies op zijn 1e 5 holes. Totdat de spanning om de hoek kwam kijken en Pieters kwam opzetten.

  Een voorsprong die sinds donderdag stond was opeens verdwenen met nog 3 holes te gaan. Maar de zichtbaar gespannen Li wist op 16 en 17 goede birdieputts te holen om het stuivertje toch weer te wisselen. Pieters maakte op 18 zijn birdie om op gelijke hoogte te komen. Li’s birdieputt voor de winst keek over de rand van de hole, maar viel niet. Een play-off moet uitsluitsel brengen.

  Li’s 2e slag naar de green van de par 5 ontweek met net het water en een matige chip liet een birdieputt van ruim 15 meter over. Pieters vond de bunker naast de green en sloeg zijn 3e slag op een meter of 4. Maar het was Li die zijn birdieputt wist te maken, die van Pieters liep langs de hole.

  Tranen vloeien

  Li was zijn emoties niet de baas na de onwerkelijke zege. In 2017 en 2018 klom de Chinees naar de top 50 van de wereldranglijst, maar de afgelopen jaren zat hij in een flinke golfdip. Eind vorig jaar was hij zelfs afgezakt tot buiten de top 500. Zijn dip was zo erg dat hij vorig jaar eigenlijk de tas aan de wilgen wilde hangen.

  Van Driel met 10e plek beste Nederlander

  Voor de Nederlanders was de slotdag een moeizame. Darius van Driel begon als 4e aan de laatste ronde, maar zakte met een ronde level par naar de 10e plaats. Wil Besseling werd 26e. Voor Daan Huizing zal de teleurstelling overheersen. Huizing stond na de 1e dag op een mooie 2e plaats, maar verliet München slechts als 36e.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie