home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Lexi Thompson gaat met pensioen

  28 mei 2024

  Lexi Thompson zet aan het einde van het jaar een punt achter haar carrière als professional. De 29-jarige Amerikaanse maakte op social media haar aanstaande afscheid bekend.

  Thompson werd in 2010 op slechts 15-jarige leeftijd professional. Op dat moment had ze al naam gemaakt door als 12-jarige een plek te bemachtigen in het US Womens Open. Kort na haar stap richting professional won ze als 16-jarige haar eerste toernooi. Beide prestaties waren een destijds een record.

  Met ruim 14 miljoen dollar prijzengeld en 15 zeges zet Thomson een punt achter een mooie loopbaan. Toch is het ook een carrière waar meer in had gezeten. Tien jaar geleden won ze haar eerste major, het Kraft Nabasko Championship. Het bleek uiteindelijk haar enige majorzege. In het Chevron Championship van 2017 kreeg Thomson vier strafslagen vanwege het foutief terugplaatsen van haar bal en het tekenen voor een verkeerde score. Door de strafslagen belandde ze in een play-off die ze verloor.

  Vorig jaar kwam Thompson nog in het nieuws toen ze als een van de weinige dames in de golfhistorie meespeelde op de PGA Tour. Met rondes 73 en 69 mistte ze op een slag de cut in het Shriners Children’s Open.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie