home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Langers laatste

  17 januari 2024

  Bernhard Langer (66) zal dit jaar zijn laatste Masters spelen. De tweevoudig winnaar van het groene jasje vindt het na 41 deelnames op Augusta mooi geweest.

  Langer mocht in 1982 voor het eerst deelnamen aan The Masters. Drie jaar later kon de Duitser voor het eerst zijn armen door de mouwen van het bekende groene jasje steken. Acht jaar later, in 1993, was hij opnieuw de beste op Augusta. De afgelopen jaren speelt Langer geen echte rol van betekenis meer tijdens de eerste major van het jaar. In 2019 haalde hij voor het laatste de cut en eindigde hij verdienstelijk als 29e.

  Winnaars van The Masters mogen in principe heel hun leven deel blijven nemen aan het toernooi. De heren van Augusta National stellen het wel op prijs dat je alleen deelneemt als je in ieder geval kansmaakt om het weekend te halen. Zo ontving Billy Casper ooit een brief waarin hem vriendelijk werd gevraagd niet langer deel te nemen, nadat hij 15 jaar op rij de cut miste.

  Afscheidstournee

  Dat Langer nog altijd goed kan golfen laat hij nog regelmatig zien op de Senior Tour. Vorig jaar won de Duitser nog het U.S. Senior Open, wat hem een uitnodiging opleverde voor het U.S. Open dat in juni wordt gespeeld op Pinehurst. Dat zal naar verwachting ook zijn laatste U.S. Open worden. Later die maand keert Langer eenmalig terug op de DP World Tour voor het BMW International Open in eigen land.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie