home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  LACC bijt terug, Fowler blijft overeind

  17 juni 2023

  Een birdiefestijn als op de eerste dag was het vrijdag niet in het US Open. Een opgedroogde Los Angeles Country Club met een paar taaie pins kreeg veel spelers op de knieën. Rickie Fowler bleef knap overeind en is na 36 holes de leider.

  Toen Rickie Fowler en Xander Schauffle donderdag binnen een paar minuten na elkaar de laagste rondes ooit in een US Open noteerden rees bij velen de vraag of de Los Angeles Country Club wel een US Open-waardige baan is.

  Die vraag heeft voorlopig nog geen antwoord, maar met drogere fairways, hardere greens en lastigere pinposities was het vrijdag een stuk harder werken. In de ochtendronde wist een aantal spelers nog wel goed laag te gaan. Ook Rory McIlroy deed met een 67 (-3) prima zaken en zit met -8 dicht tegen leider Rickie Fowler aan.

  Fowler zelf mocht pas laat in de middag van start en had daarmee de slechte draw. Met een birdie, birdie, birdie start leek hij zich daar niet zo heel veel van aan te trekken. Maar toen de zon de baan steeds verder uitdroogde werd het ook voor de zo solide spelende Fowler hard werken.

  Dat lukte prima. Fowler wisselde de nodige bogeys af met de nodige birdies op weg naar een ronde 68 (-2). Op -10 staat de Amerikaan een slag voor op zijnlandgenoot Windham Clark. McIlroy volgt dus op -8.

  Laatste Video

  Meer Video's

  De fairway vinden is voor ons gewone golfers al moeilijk genoeg. Maar wat als de fairway slechts een yard breed is? Onmogelijk? Niet voor de beste spelers ter wereld.

  Advertentie