home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Kupcho geeft het niet weg

  4 april 2022

  Jennifer Kupcho maakte het zondag ondanks een ruime voorsprong nog spannend. Ze hield haar hoofd koel op weg naar haar eerste zege op de LPGA Tour. Het was met The Chevron Championship ook meteen een major.

  Een voorsprong van 6 slagen verdedigen is misschien nog wel moeilijker dan een achterstand goedmaken. Kupcho begon zondag met 6 slagen voorsprong aan haar jacht op een eerste zege. Terwijl de 24-jarige Amerikaanse nog moest starten werd de druk al flink opgevoerd. En niet door de minsten.

  Onder andere Jessica Korda en Lexi Thompson lieten zien nog wel te willen strijden voor de zege. De opmars van vooral Korda zette toch de druk er nog op bij de onervaren Kupcho. Zo koel als op de eerste 3 dagen bleef ze dan ook niet. Op haar 2e negen leverde ze nog aardig wat slagen in op weg naar haar slotronde 74 (+2).

  Het kussen dat ze donderdag, vrijdag en zaterdag voor zichzelf had neergelegd hield haar gelukkig overeind. En dus was zege nummer 1 voor Kupcho direct een major. Een zege die gevierd werd met de traditionele duik in Poppie’s Pond.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie